loading...
سايت تفريحي وسرگرمي
net24 بازدید : 243 جمعه 22 تیر 1403 نظرات (0)

روانكاوان نیز وسواس را نوعى غریزه واخورده و ناخودآگاه معرفى مى ‏كنند و آن را حالتى مى ‏دانند كه در آن، فكر، میل، یا عقیده‏ اى خاص، كه اغلب وهم‏ آمیز و اشتباه است آدمى را در بند خود مى ‏گیرد، آنچنان كه اختیار و اراده را از او سلب می کند و بیمار را وامى ‏دارد كه حتى رفتارى را برخلاف میل و خواسته ‏اش انجام دهد و بیمار هرچند به بیهودگى كار یا افكار خود آگاه است اما نمى ‏تواند از قید آن رهایى یابد.

وسواس به صورت هاى مختلف بروز مى‏ كند و در بیمار مبتلاى به آن این موارد ملاحظه مى‏ شود:

اجتناب؛ تكرار و مداومت؛ تردید؛ شك در عبادت؛ ترس؛ دقت و نظم افراطى؛ اجبار و الزام؛ احساس بن بست؛ عناد و لجاجت.

وسواس همگام با بلوغ و در غلیان شهوت در افراد پایه گرفته و تدریجاً رشد مى‏كند. اگر در آن ایام شرایط براى درمان مساعد باشد بهبودهاى نسبى و دوره‏اى پدید مى‏آید وگرنه بیمارى سیر مداوم و رو به رشد خود را خواهد داشت تا جایى كه خود بیمار به ستوه مى‏آید.

علائم دیگر: در مواردى وسواس به صورتِ خود را در معرض تماشا گذاردن، دله دزدى، آتش زدن جایى، درآوردن جامه خود، بیقرارى، بهانه‏ گیرى، بى‏ خوابى، بدخوابى، بى ‏اشتهایى،... متجلى مى‏ شود آنچنانكه به اطرافیان فرد این احساس دست مى ‏دهد كه نكند وی دیوانه شده باشد.

انواع وسواس: وسواس هایى كه تمام فكر و اندیشه افراد را تحت تأثیر قرار می دهد و احاطه ‏شان مى ‏كند معمولاً به صورت هاى زیر است:


وسواس فكرى:

این وسواس به صورت هاى مختلف خود را نشان مى‏ دهد كه برخى از نمونه‏ هاى آن به شرح زیر است:


اندیشه درباره بدن:

بدین گونه كه بخشى مهم از اشتغالات ذهنى و فكرى بیمار متوجه بدن اوست. او دائما به پزشك مراجعه مى ‏كند و در صدد به‏ دست آوردن دارویى جدید براى سلامت ‏بدن است.


رفتار حال یا گذشته:

مثلاً در این رابطه مى ‏اندیشد كه چرا در گذشته چنین و چنان كرده؟ آیا حق داشته است فلان كار را انجام دهد یا نه؟ و یا آیا امروز كه مرتكب فلان عمل مى ‏شود آیا درست مى ‏اندیشد یا نه؟ تصمیمات او رواست ‏یا ناروا؟

در رابطه با اعتقادات: گاهى فكر وسواسى زمینه را براى تضادها و مغایرت‏هاى اعتقادى فراهم مى‏ سازد. مسایلى در زمینه حیات و ممات، خیر و شر، وجود خدا و پذیرش یا طرد مذهب ذهن او را به خود مشغول مى ‏دارد.


اندیشه افراطى:

گاهى وسواس در مورد امرى به صورت افراط در قبول یا رد آن است ‏با این كه بیمار خلاف آن را در نظر دارد ولى به صورتى است كه گویى اندیشه مزاحمى بر او مسلط است كه او را ناگزیر به دفاع از یك اندیشه غلط مى ‏سازد، از آن دفاع و یا آن را طرد مى‏ كند بدون این كه آن مسئله كوچكترین ارتباطى با زندگى او داشته باشد؛ مثلاً در رابطه با دارویى عقیده‏اى افراطى پیدا مى‏ كند به گونه‏ اى كه طول عمر، بقاى زندگى و رشد خود را در گرو مصرف آن دارو مى‏داند، اگرچه در اثر مصرف به چنان نتیجه‏ اى دست نیابد.


2 - وسواس عملى:

وسواس عملى به شكل هاى گوناگون خود را بروز مى‏ دهد كه ما به نمونه‏ ها و مواردى از آن اشاره مى‏ كنیم :

شستشوى مكرر: مردم برحسب عادت تنها همین امر را وسواس مى‏ دانند و این بیمارى نزد زنان رایجتر است.


رفتار منحرفانه:

جلوه آن در مواردى به صورت دزدى است و این امر حتى در افرادى دیده مى‏ شود كه هیچ‏ گونه نیاز مادى ندارند.


دقت وسواسى:

نمونه‏ اش را در منظم كردن دگمه لباس و... مى‏ بینیم و وضعیت فرد به گونه ‏اى است كه گویى از این امر احساس آرامش مى‏ كند.


شمردن:

شمردن و شمارش‏ها در مواردى مى‏ تواند از همین قبیل به حساب آید مثل شمردن نرده‏ها با اصرار بر این كه اشتباهى در این امر صورت نگیرد.


راه رفتن:

گاهى وسواس‏ها به صورت راه رفتن اجبارى است. شخص از این سو به آن سو راه مى ‏رود و اصرار دارد كه تعداد قدم ها معین و طبق ضابطه باشد. مثلاً فاصله بین دو نقطه از ده قدم تجاوز نكند و هم از آن كمتر نباشد.

وسواس چیست و چگونه آن را درمان كنیم؟

3- وسواس ترس:

صورت هاى ترس وسواسى عبارت است از: ترس از آلودگى - ترس از مرگ - ترس از دفع - ترس از محیط محدود - ترس از امرى خلاف اخلاق - ترس از تحقق آرزو.


4- وسواس الزام:

در این نوع وسواس، فرد نمى ‏تواند خود را از انجام عمل و یا فكرى بیرون آورد و در صورت رهایى از آن فكر و خوددارى از آن عمل، موجبات تنش در او پدید خواهد آمد.

وسواس در چه كسانی بروز می كند؟


الف) در رابطه با سن

تجارب حیات عادى افراد نشان مى‏دهد كه وسواس همگام با بلوغ و در غلیان شهوت در افراد پایه گرفته و تدریجاً رشد مى‏كند. اگر در آن ایام شرایط براى درمان مساعد باشد بهبودهاى نسبى و دوره‏اى پدید مى‏آید وگرنه بیمارى سیر مداوم و رو به رشد خود را خواهد داشت تا جایى كه خود بیمار به ستوه مى‏آید.


ب) در رابطه باهوش:

بررسی هاى علمى نشان داده‏اند كه وضع هوشى افراد وسواسی در سطحى متوسط و حتى بالاتر از حد متوسط است. وسواسى‏هایى كه داراى هوش اندك و یا با درجه ضعیف باشند بسیار كم هستند؛ بر این اساس رفتار آنها نباید حمل بر كم ‏هوشى شان شود.


ج) در رابطه با اعتقاد:


د) در رابطه با شخصیت و محیط:

تجارب نشان داده‏اند آنهایى كه در زندگى شخصى حساس‏ترند امكان ابتلایشان به بیمارى وسواس بیشتر است و غلبه وسواس بر آنها زیادتر است. در بین فرزندانى كه والدینشان معمولاً محكومشان مى ‏كنند این بیمارى بیشتر دیده مى ‏شود.

گاهى وسواس فردى بزرگسال نشأت گرفته از منع‏هاى شدید دوران كودكى و حتى نوجوانى و جوانى است. مته بر خشخاش گذاردن والدین و مربیان، ایرادگیری هاى بسیار، توقعات فوق العاده از زیر دستان، اگر چه ممكن است كار را برطبق مذاق خواستاران پدید آورد، معلوم نیست عاقبت ‏خوش و میمونى داشته باشد.

پاره‏اى از تحقیقات نشان داده‏اند كه شخصیت والدین و حتى صفات ژنتیكى، روابط همگن خویى و محیطى در این امور مؤثرند؛ به همین نظر وسواس در بین دوقلوهاى یكسان بیشتر دیده مى‏ شود تا در دیگران، اگرچه ریشه ‏هاى اساسى و كلى این امر كاملاً مشهود نیست.

مسئله شخصیت را اگر با دامنه ‏اى وسیعتر مورد توجه قرار دهیم خواهیم دید كه این امر حتى در برگیرنده افراد و اشخاص از نظر جوامع هم خواهد بود. وسواس برخلاف بیمارى هیسترى است (كه اغلب در جوامع عقب نگهداشته شده دیده مى‏شود)، و در جوامع به ظاهر متمدن و پیشرفته و حتى در بین افراد هوشمند هم به میزانى قابل توجه دیده مى‏شود.


ریشه ‏هاى خانوادگى وسواس

در مورد ریشه و سبب این بیمارى مطالب بسیارى ذكر شده كه اهم آنها عبارت اند از وراثت، شخصیت زیر ساز یا الحاقى، وضع هوشى، عوامل اجتماعى، عوامل خانوادگى، عوامل اتفاقى، رقابت‏ها، منع‏ها و... كه در اینجا به مواردى از آن اشاره مى‏ كنیم.


الف) وراثت:

تحقیقات برخى از صاحبنظران نشان داده است كه حدود چهل درصد وسواسی ها، این بیمارى را از والدین خود به ارث برده‏اند، اگرچه گروهى دیگر از محققان جنبه ارثى بودن آن را محتمل دانسته و قایل شده‏اند، انتقال زمینه‏هاى عصبى مى ‏تواند ریشه و عاملى در این راه باشد.


ب) تربیت :

در این مورد مباحثى قابل ذكرند كه اهم آنها عبارت اند از:

1- دوران كودكى:اعتقاد گروهى از محققان این است كه پنجاه درصد وسواس‏هاى افراد در سنین جوانى و پس از آن از دوران كودكى پایه ‏گذارى شده و تاریخچه زندگى آنها حاكى از دوران كودكى ویژه‏اى است كه در آن كشمكش‏ها و مقاومت‏ها و سرسختى‏هاى فوق العاده وجود داشته و كودك در برابر خواسته ‏هاى بزرگتران تاب مقاومت نداشته است.

2- شیوه تربیت:در پیدایش و گسترش وسواس، براى شیوه تربیت والدین نقش فوق العاده‏اى را باید قایل شد. بررسی ها نشان مى ‏دهد مادران حساس و كمال جو به صورتى ناخودآگاه زمینه را براى وسواسى شدن فرزندان فراهم مى‏ كنند و مخصوصاً والدینى كه رفتار طفل را براساس ضابطه خود به صورت دقیق مى‏ خواهند و انعطاف پذیرى كمترى دارند در این زمینه مقصرند. تربیت‏ خشك و مقرراتى در پیدایش و گسترش این بیمارى زیاد مؤثر است. نحوه از شیر گرفتن كودك به صورت ناگهانى، گسترش آموزش مربوط به نظافت و طهارت و كنترل كودك در رفتار مربوط به نظم و تربیت و دقت او هم در این امر مؤثر است.

3- تحقیر كودك:عده‏اى از بیماران وسواسى كسانى هستند كه دائما این عبارت به گوششان خورده است كه: آدم بى عرضه‏اى هستى، لیاقت ندارى، در خور آدم نیستى، به درد زندگى نمى‏ خورى... و از بابت عدم لیاقت‏ خود توسط والدین، مربیان، خواهران، و برادران ارشد سركوفت ‏شنیده و تنبیه شده‏اند. این گونه برخوردها بعداً زمینه را براى ناراحتى عصبى و یا وسواس آنها فراهم كرده است.

4- ناامنى‏ها: پاره‏اى از تحقیقات نشان داده‏اند برخى از آنها كه دوران حیات كودكى آشفته‏اى داشته و با ترس و ناامنى همساز بوده‏اند بعدها به چنین بیمارى دچار شده‏اند. آنها در مرحله كودكى وحشت از آن داشته‏ اند كه نكند كار و رفتارشان مورد تأیید والدین و مربیان قرار نگیرد. اینان در دوران كودكى براى راضى كردن مربیان خود مى‏ كوشیدند و سعى داشته‏اند كه دقتى افراطى درباره كارهاى خود روا دارند و در همه مسائل، با باریك ‏بینى و موشكافى وارد شوند.

5- منع‏ها: گاهى وسواس فردى بزرگسال نشأت گرفته از منع‏هاى شدید دوران كودكى و حتى نوجوانى و جوانى است. مته بر خشخاش گذاردن والدین و مربیان، ایرادگیری هاى بسیار، توقعات فوق العاده از زیر دستان، اگر چه ممكن است كار را برطبق مذاق خواستاران پدید آورد، معلوم نیست عاقبت ‏خوش و میمونى داشته باشد.

6- خانواده افراد وسواسى: بررسی ها نشان داده‏اند:

- اغلب وسواسى‏ ها والدین لجوج داشته‏ اند كه در وظیفه خواهى از فرزندان، سماجت ‏بسیار نشان مى ‏داده‏اند.

- ایرادگیر و عیب جو بوده‏اند؛ اگر مختصر لغزشى از فرزندان خود مى ‏دیدند، آن را به رخ فرزندان مى‏ كشیدند.

- خسیس و ممسك بوده‏اند به طورى كه كودك براى دستیابى به هدفى ناگزیر به اصرار بوده است و بالاخره افرادى كم گذشت، طعنه زن، و ملامتگر بوده‏اند و كودك سعى مى ‏كرده خود را در حضور آنها دائماً جمع و جور كند تا سرزنش نشود.


درمان :

براى درمان مى ‏توان از راه و رسم ‏ها و وسایل و ابزارى استفاده كرد كه یكى از آنها تغییر محیطى است كه بیمار در آن زندگى مى‏كند.

1- تغییر آب و هوا: دور ساختن بیمار از محیط خانواده، و اقامت او در یك آسایشگاه و واداشتن او به زندگى در یك منطقه خوش آب و هوا براى تخفیف اضطراب و درمان بیمار اثرى آرامش بخش دارد و این امرى است كه اولیاى بیمار مى ‏توانند به آن اقدام كنند.

2- تغییر شرایط زندگى:از شیوه‏هاى درمان این است كه زندگى بیمار را به محیطى دیگر بكشانیم و وضع او را تغییر دهیم. او را باید به محیطى كشاند كه در آن مسئله حیات سالم و دور از اغتشاش و اضطراب مطرح باشد و بناى اصلى شخصیت او از دستبردها دور و در امان باشد. بررسی هاى تجربى نشان مى ‏دهند كه در مواردى با تغییر شرایط زندگى و حتى تغییر خانه و محل كار و زندگى، بهبود كامل حاصل مى‏شود.

وسواس چیست و چگونه آن را درمان كنیم؟

3- ایجاد اشتغال و سرگرمى: تطهیرهاى مكرر و دوباره‏كارى‏ها بدان خاطر است كه بیمار وقت و فرصت كافى براى انجام آن در خود احساس مى‏ كند و وقت و زمانى فراخ در اختیار دارد. بدین سبب ضرورى است در حدود امكان سرگرمى او زیادتر گردد تا وقت اضافى نداشته باشد. اشتغالات یكى پس از دیگرى او را وادار خواهد كرد كه نسبت‏به برخى از امور بى‏اعتماد گردد، از جمله وسواس.

4- زندگى در جمع:فرد وسواسى را باید از گوشه ‏گیرى و تنهایى بیرون كشید. زندگى در میان جمع خود مى‏تواند عاملى و سببى براى رفع این حالت‏ باشد. ترتیب دادن مسافرت هاى دسته جمعى كه در آن همه افراد ناگزیر شوند شیوه واحدى را در زندگى پذیرا شوند، در تخفیف و حتى درمان این بیمارى مخصوصاً در افرا كمرو مؤثر است.

5- شیوه‏هاى اخلاقى: رودربایستى‏ها و ملاحظات فیمابین كه هر انسانى به نحوى با آن مواجه است تا حدود زیادى سبب تخفیف این بیمارى مى‏ شود. طرح سؤالات انتقادى توأم با لطف و شیرینى، به ویژه از سوى كسانى كه محبوب و مورد علاقه بیمارند در امر سازندگى بیمار بسیار مؤثر است و مى‏ تواند موجب پیدایش تخفیف هایى در این رابطه شوند و البته باید سعى بر این باشد كه «انتقاد» به «ملامت» منجر نشود و روح بیمار را نیازارد. احیاى غرور بیمار در مواردى بسیار سبب درمان و نجات او از عوامل آزار دهنده و خفت و خوارى ناشى از پذیرش رفتارهاى ناموزون وسواسى است و به بیمار قدرت مى ‏دهد. باید گاهى غرور فرد را با انتقادى ملایم زیر سؤال برد و با كنایه به او تفهیم كرد كه عُرضه اداره و نجات خویش را ندارد تا او بر سر غرور آید و خود را بسازد. باید به او القا كرد كه مى ‏تواند خود را از این وضع نجات دهد. همچنین باید به بیمار اجازه داد كه درباره افكار خود اگر چه بى معنى است صحبت كند و از انتقاد ناراحت نباشد.

6- تنگ كردن وقت: بیش از این هم گفته ‏ایم كه گاهى تن دادن به تردیدها ناشى از این است كه بیمار خود را در فراخى وقت و فرصت‏ ببیند و براى درمان ضرورى است كه در مواردى وقت را بر فرد وسواسى تنگ كنند. در چنین مواردى لازم است ‏با استفاده از فنون و شیوه‏هایى او را به كارى مشغول دارید و به امر و وظیفه‏ اى وادار نمایید تا حدى كه وقتش تنگ گردد و ناگزیر شود با سر هم كردن عمل و وظیفه كار و برنامه خود را اگرچه نادرست است‏ سریعاً انجام دهد. تكرار و مداومت در چنین برنامه‏ اى در مواردى مى‏تواند به صورت جدى در درمان مؤثر باشد.

7- زیر پا گذاردن موضوع وسواس: در مواردى براى درمان بیمار چاره‏اى نداریم جز این كه به او القا كنیم به قول معروف به سیم آخر بزند، حتى با پیراهنى كه او آن را نجس مى‏ داند و یا با دست و بدنى كه او تطهیر نكرده مى‏ شمارد و به نماز بایستد و وظیفه‏ اش را انجام دهد. به عبارت دیگر بیمار را واداریم تا همان كارى را كه از آن مى‏ ترسد انجام دهد. تنها در چنین صورتی است كه در مى ‏یابد هیچ واقعه ‏اى اتفاق نمى‏ افتد.


شیوه‏هاى اصولى در درمان وسواس:

الف) روان پزشكى: اگر رفتار و یا عمل وسواسى شدید شود نیاز به متخصص روانى و درمانگرى است كه در این زمینه اقدام كند. كسى كه تعلیمات تخصصى و تحصیلى ‏اش در روان پزشكى او به او اجازه مى‏ دهد كه براى شناخت ریشه بیمارى و درمان بیمار اقدام نماید. علاوه بر اینكه در زمینه ریشه‏یابى‏ها كار و تلاش كرده و دائما در رابطه با خود هم اقداماتى بعمل آورده و لااقل حدود 300-200 ساعتى هم در رابطه با شناخت‏ خویش گام برداشته است. اینان اجازه دارند كه در موارد لازم نسخه بنویسند و یا داروهایى تجویز كنند و یا شیوه‏هاى دیگرى را که براى درمان لازم مى ‏بینند به كار گیرند.

گاهى لازم است كه بیماران را در مؤسسات روان ‏پزشكى یا در بیمارستان‏ها به طرق روانكاوى و روان‏درمانى درمان نمایند و در موارد ضرور باید آنها را بسترى نمود. درمان بیمارى براى برخى از افراد بسیار ساده و آسان و براى برخى دیگر بسیار سخت است؛ به ویژه كه شرایط اقتصادى و اجتماعى بیمار هم در این امر مؤثر است.

ب) روان درمانى: این هم نوعى درمان است كه توسط روانكاو یا روان شناس صورت مى‏ گیرد و آن یك همكارى آزاد بین بیمار و درمان كننده مبتنى بر اعمال متقابل است كه براساس روابطى نسبتاً طولانى و طبق هدف و برنامه ریزى مشخصى به پیش مى‏ رود. درمان اختلال به‏ صورت مكالمه و صحبت و یا هر شیوه مفیدى كه قادر به اصلاح زندگى روانى فرد باشد انجام مى ‏گیرد. در این درمان گاهى هم ممكن است از دارو استفاده شود. البته اصل بر این است كه براساس شیوه مصاحبه و گفتگو زمینه براى یك تحول درونى فراهم شود.

اصولى در روان درمانى: در روان درمانى افراد، همواره سه اصل مورد نظر است و مادام كه به این جنبه‏ها توجه نشود امكان اصلاح و درمان نخواهد بود:

الف - اصلاح محیط: و غرض محیط زندگى بیمار، توجه به امنیت آن، بررسى اصول حاكم بر جنبه ‏هاى محبتى و انضباطى، نوع روابط و معاشرت ها، فعالیت هاى تفریحى، گردش ها، تلاش هاى جمعى، مشاركت ها در امور،... است.

ب - ارتباط خوب و مناسب:در روان درمانى آنچه مهم است، داشتن و یا ایجاد روابط خوب و مناسب همدردى و همراهى، كمك كردن، دادن اعتبار و رعایت احترام، وانمود كردن حق به جانبى براى بیمار، تقویت قدرت استدلال، بیان خوب، خوددارى از سرزنش و... است.

ج - روانكاوى و روان درمانى: كه در آن تلاشى براى ریشه ‏یابى، ایجاد زمینه براى دفاع خود بیمار از وضع و حالات خود، گشودن عقده‏ها، توجه دادن بیمار به ریشه و منشاء اختلال خود، القائات لازم و... است.

دکتر علی زاده



تبیان

+شما جستجو تصاویر YouTube Gmail ترجمه شود تلفن همراه بلاگر ورودGoogle جستجودرباره 2,400,000 نتیجه (0.39 ثانیه) همه چیز تصاویر ویدیوها خریدکردنبیشترگزینه های جستجو جستجوی وب میان صفحات فارسی بگرد صفحات خارجی ترجمه شدهابزارهای جستجوی بیشتراگر امکان دارد آن را به فارسی ایمیل کنید وسواس www.tebyan.net › صفحه اصلی › سلامت › سلامت روح و روان › وسواس همه چیز را دوباره بشور! حمام رفتنم حدود 7 ساعت طول می كشد. حدود 2 ساعت، خودم را می شویم و بقیه آن را مشغول شستن لباس هایم می شوم و وقتی این زمان می گذرد نگاه می كنم ... وسواس چیست و چگونه آن را درمان كنیم؟ www.tebyan.net › صفحه اصلی › سلامت › سلامت روح و روان › وسواس 6 دسامبر 2005 – وسواس یك ایده، فكر، تصور، احساس یا حركت مكرر یا مضر است كه با نوعى احساس اجبار و ناچارى ذهنى و علاقه به مقاومت در برابر آن همراه است. بیمار متوجه ... وسواس سبب افزایش اضطراب در فرد می شود www.tebyan.net › صفحه اصلی › سلامت › سلامت روح و روان › وسواس 28 مارس 2011 – اختلال وسواس اجباری، رفتاری آگاهانه، معیارمند و تکراری است. بیمار مبتلا به این اختلال از غیرمنطقی... چند توصیه برای مبارزه با وسواس www.tebyan.net › صفحه اصلی › سلامت › سلامت روح و روان › وسواس 27 ژانویه 2010 – اگر چند بار دست تان را شسته اید، ولی هنوز نگران این هستید که مبادا کثیف باشد... وسواس فكری www.tebyan.net › صفحه اصلی › سلامت › سلامت روح و روان › وسواس 16 سپتامبر 2003 – قبل از پرداختن به مسئله اختلال وسواس فكری – عملی ، یا به عبارت علمی ، اختلال وسواسی – جبری ، توصیف واژه اضطراب كه در میان عامه ی مردم به نوعی ... مرز بین وسواس و تغذیه سالم www.tebyan.net › صفحه اصلی › تغذیه و آشپزی › تغذیه افراد سالم 28 آوریل 2010 – یکی از مهم ترین توصیه های بهداشتی که این روزها به اشکال مختلف، از این و آن می شنویم، تغذیه ی سالم است. مصرف نکردن... وسواس و علاج آن www.tebyan.net › صفحه اصلی › سلامت › سلامت روح و روان › وسواس 7 ا کتبر 2003 – بیست و پنجمین حدیث از چهل حدیث امام خمینی (ره) در خصوص" وسواس" و علاج این حالت است. ایشان، این مبحث از چهل حدیث را با روایتی از امام صادق (ع) ... چرا بعضی ها وسواسی می شوند؟ www.tebyan.net › صفحه اصلی › سلامت › سلامت روح و روان › وسواس 4 ژانویه 2010 – حتما شما هم تا به حال با افراد وسواسی سر و کار داشته اید یا حتی با آن ها ... آرام بخشی به نام مو کندن www.tebyan.net › ... › نوجوان › مشکلات و انحرافات نوجوانی 12 آگوست 2010 – وسواس. دیگه خسته شدیم. در مورد هر چیز تردید داره. برای یک کار معمولی زمان ... وسواس مجموعه افکار و رفتارهای اجباری است که معمولاً شخص در مقابل آنها ... اختلال وسواسی جبری - ویکیپدیا fa.wikipedia.org/wiki/اختلال_وسواسی_جبری در اختلال وسواسی-فکری عملی افکار وسواسگونه و اضطرابآور با وسواسهای عملی همراه میشود. این وسواسهای عملی کارهایی وسواسگونه هستند که شخص برای کوشش در راه ... انجمن شفای وسواس - ویکیپدیا fa.wikipedia.org/wiki/انجمن_شفای_وسواس انجمن شفای وسواس انجمنی در ایران است که در سال ۱۳۸۵ تاسیس شد و رئیس این انجمن اعلام کردهاست که از استانداری تهران مجوز دارد این انجمن معتقد است وسواس مشکلی ... اختلال وسواسی جبری - ویکیپدیا mzn.wikipedia.org/wiki/اختلال_وسواسی_جبری در اختلال وسواسی-اجباری افکار وسواسگونه و اضطرابآور با وسواسهای عملی همراه بونه. اینتا وسواس عملی کارهایی وسواسگونه هسنه که شخص برای کوشش در راه كم هكردن ش ... انجمن شفای وسواس www.ioashefa.ir/ 25 ژوئن 2011 – انزجار عمیق از خویشتن و احساس حقارت ، که هستی وسواس است به انکار خود واقعی و تنیدن لایه ای ضخیم دور خود واقعی منجر می شود که از آن به خود کاذب ... درمان وسواس www.zeddevasvas.blogfa.com/ درمان وسواس - درباره وسواس و راه های پیشگیری و درمان آن. بیماری وسواس ( از ابتلا تا درمان ) : سایت پزشکان بدون مرز www.pezeshk.us/?p=16009 15 آوریل 2009 – وسواس عبارت است از تکرار بدون اراده افکار ناخوشایند . اگر چه فرد می فهمد که این افکار نامناسب وغیر عادی است لیکن قادر به دور کردن آنهانیست . استفتاءات-وسواس makarem.ir/websites/farsi/estefta/?mit=898 فردی هستم که مدت بسار زیادی است که مبتلا به وسواس در وضو -نماز- غسل و... می باشم بطوری که انجام هر کدام از این اعمال مستلزم صرف وقت زیادی برایم می باشد که باعث ... چگونه وسواس را درمان کنیم ،روابط زناشویی/ سایت زیبا وب www.zibaweb.com/vasvas.htm وسواس نوعی بیماری اضطرابی است. از هر صد بیمار مراجعهكننده به درمانگاه اعصاب و روان حدود 10 نفر به آن مبتلا هستند و این تعداد تقریبا در همه جوامع و فرهنگها وجود دارد. [PDF] ﻋﻤﻠﻲ – ﺍﺧﺘﻼﻝ ﻭﺳﻮﺍﺱ ﻓﻜﺮﻱ ﻭﺳﻮﺍﺳﻬﺎﻱ ﻓﻜﺮﻱ ﻭ ﻭﺳﻮﺍﺳﻬﺎﻱ 81.31.167.64/consultant/OCD.pdf - این صفحه را ترجمه کن ساختار فایل: PDF/Adobe Acrobat - نمایش سریع ﺍﺧﺘﻼﻝ ﻭﺳﻮﺍﺱ ﻓﻜﺮﻱ ﻋﻤﻠﻲ ﺍﻏﻠﺐ ﻣﻮﺿﻮﻉ ﻟﻄﻴﻔﻪ ﻫﺎ، ﺑﺬﻟﻪ ﮔﻮﻳﻲ ﻫﺎ ﻭ ﺷﻮﺧﻲ ﻫﺎ ﺑﻮﺩﻩ ﺍﺳﺖ . ﺑﺮ ﺧـﻼﻑ ﺍﻟﮕﻮﻫـﺎﻱ ﻛﻠﻴﺸـﻪ ... ﻭﺳﻮﺍﺱ ﻳﻚ ﺍﺧﺘﻼﻝ ﺍﺿﻄﺮﺍﺑﻲ ﺩﺍﺭﺍﻱ ﭘﺎﻳﻪ ﺯﻳﺴﺖ ﺷﻨﺎﺧﺘﻲ ﺍﺳـﺖ ﻛـﻪ ﺍﻏﻠـﺐ ﺍﺯ. ﻛﻮﺩﻛﻲ ﺷﺮﻭﻉ ﻣﻲ ﺷﻮﺩ ﻭ ... آیا شما هم وسواس دارید؟ www.seemorgh.com/health/default.aspx?tabid=2049&conid... اختلال وسواسی یک نوع اختلال اضطرابی ناتوان کننده است. در این اختلال مدام افکار مزاحم و ناخواسته ای شکل می گیرند که فرد نمی تواند از دست آنها خلاص شود. راسخون - مقالات موضوعی - وسواس خَنّاس www.rasekhoon.net/article/show-105659.aspx 20 مارس 2012 – گروهی از دانشمندان گفتهاند: «این سوره در شهر مکّه نازل شده و گروهی نیز میگویند این سوره مدنی است.» خدای بزرگ در این سوره به پیامبر(ص) و سپس به ... خوددرمانی بیماری وسواس www.irannaz.com/news_detail_5152.html در این مقاله، قصد داریم با ارائهی انواع راههای خوددرمانی، عزیزانی که از این بیماری رنج میبرند را یاری رسانیم تا بتوانند از مشکل وسواس رهایی یابند. در شمارههای قبل به ... وسواس پیچیده ترین بیماری عصبی و روانی است - روان شناسی.دلهره.خشم ... robabnaz.persianblog.ir/.../وسواس_پیچیده_ترین_بیماری_عصبی_و... 5 ژانویه 2012 – وسواس پیچیده ترین بیماری عصبی و روانی است که شاید برای یک فرد سالم و شخصی که هیچگاه دچار اختلال وسواسی نشده، درک و شناخت این بیماری ... وسواس فکری چیست - روان شناسی.دلهره.خشم.افسردگی .وسواس.اختلالات ... robabnaz.persianblog.ir/tag/وسواس_فکری_چیست 24 ا کتبر 2009 – وسواس فکری-عملی : آیا شما هر بار که کسی به دستگیرههای درب منزلتان دست میزند، آنها را پاک میکنید؟ آیا شما برای اینکه پایتان را بر روی ترکهای ... با بیمار وسواسی خود چگونه رفتار کنیم؟ - روان شناسی.دلهره.خشم ... robabnaz.persianblog.ir/.../با_بیمار_وسواسی_خود_چگونه_رفتار_ک... 5 ژانویه 2012 – وسواس از اختلالات اضطرابی انسانی است که اساس زیست شناختی دارد و میتوان به ... برای مثال فرد وسواسی همواره میترسد که دچار حادثه ناگوار شود. : اختلال وسواس فکری daneshnameh.roshd.ir › ... › روان شناسی مرضی › اختلالات روانی اختلال وسواس فکری عملی اغلب موضوع لطیفهها ، بذله گوییها و شوخیها بوده است. برخلاف الگوهای کلیشهای ، اختلال وسواس فکری عملی واقعی موضوعی خندهدار نیست. : چگونه وسواس خود را درمان کنیم؟ daneshnameh.roshd.ir › ... › روان شناسی › انگیزش و هیجان مقدمه. ابتدا باید بدانیم که وسواس تعاریف گوناگونی دارد. وسواس ، شیطان و نیز هر گفته وسوسه آمیزی را میگویند. قرآن کریم میفرماید: از شر وسوسهگر نهان. وسواس در علم ... وسواس فکری - ویکیپدیا fa.wikipedia.org/wiki/وسواس_فکری وسواس فکری عقیده، هیجان، تفکر و یا تکانهایست که مکرراً و مصرانه برخلاف میل شخص خود را وارد ضمیر هشیار او میکند. این افکار، تکانهها یا تصاویر ذهنی به طور ... راه حلهایی برای رفع وسواس فکری aftab.cc/linkestan/showlink.php?linkid=656 «وسواس» یک نوع اختلالی است که انسان، بدون اختیار و از روی اجبار، عملی را ... اغلب مبتلایان به وسواس فکری نیز، افکار بیهوده و شرم آور یا وحشتناکی در ذهن خود به ... دانلود آهنگ وسواس رامین بی باک آلبوم سوءتفاهم www.3eke.ir/rm/3551-ترانه-وسواس-رامین-بی-باک-آلبوم-سوءتفاهم 12 نوامبر 2011 – دانلود آهنگ وسواس رامین بی باک آلبوم سوء تفاهم دانلود ترانه وسواس رامین بی باک آلبوم سوء تفاهم دانلود موسیقی وسواس رامین بی باک آلبوم سوء تفاهم ... وسواس - باشگاه خبرنگاران www.yjc.ir/science/-/tagged.../id/.../چگونه+وسواس+را+درمان+كنیم؟ عناوین کل اخبار · مجلس · دولت · احزاب و تشکلها · دانشگاه · دفاعی امنیتی · سیاست خارجی · حقوقی قضایی · سایر حوزهها · عناوین کل اخبار سیاسی · تجسمی · رادیو ... آموزش خانواده - وسواس در كودكان وروش های درمان آن xanawadeh.blogfa.com/post-24.aspx آموزش خانواده - وسواس در كودكان وروش های درمان آن - نگاهی به تجربیات مدرسی نویسنده و جمع آوری مقالات اثربخش ویژه ی کلاس "آموزش خانواده " راهکارهای عملی درمان وسواس - كتابخانه مركز تعلیمات اسلامی واشنگتن ketaab.iec-md.org/.../raahkaarhaaye_amali_darmaan_waswaas_maza... وسوسه و وسواس نوعی بیماری و به عبارتی شاید بدتر از سرطان است. بر همین اساس بحث دربارة آن، برای کسانی که دچار این بیماری شدهاند و در حقیقت شیطان بر آنها مسلّط ... راهکارهای عملی درمان وسواس - كتابخانه مركز تعلیمات اسلامی واشنگتن ketaab.iec-md.org/.../raahkaarhaaye_amali_darmaan_waswaas_maza... درمان وسواس(شامل هفت دستورالعمل). این سؤال همواره در مبحث وسواس مطرح میشود که وسواسی چه باید بکند که دردش درمان شود؟ هر چند بیماری وسواس، بیماری سختی است و ... راهکارهای عملی درمان وسواس - كتابخانه مركز تعلیمات اسلامی واشنگتن ketaab.iec-md.org/.../raahkaarhaaye_amali_darmaan_waswaas_maza... فصل دوّم: احکام و استفتائات وسواس. احکام وسواس. مسئله 1: یكى از مهلكات كه مفاسدى بر آن مترتّب مى‏شود و غالباً گناهانى را در بر دارد، وسواس است، و چون وسوسه براى ... تست : آیا شما وسواس دارید ؟ taknaz.ir/news_detail_21461.html وسواس سبب اتلاف وقت ، کاهش توان فرد ، احساس خستگی ، اختلال در روند طبیعی ... افراد دچار وسواس، نمیتوانند بهطور طبیعی با مردم ارتباط عاطفی داشته باشند و برای ... روانشناسی - وسواس www.taranom-osko.blogfa.com/cat-9.aspx روانشناسی - وسواس - ساکنان دریا پس از مدتی صدای امواج را نمی شنوند،چه تلخ است قصه ی عادت! 90 درصد مبتلایان به فوبیا از وسواس و افسردگی رنج میبرند fararu.com/.../90-درصد-مبتلایان-به-فوبیا-از-وسواس-و-افسردگی-ر... 3 روز پیش – نماینده انجمن جهانی روانپزشكی در منطقه آسیای جنوب غربی، با بیان این كه ارتباط تنگاتنگی میان ابتلا به اختلال فوبیا و وسواس فكری وجود دارد، ... سلامت - وسواس؛ جهنمیخودساخته salamat89.blogfa.com/post-13.aspx فریال طهماسبی - تجربه بالینی نشان میدهد به دلایل متعدد فرهنگی تربیتی و فشارهای متفاوت و متداوم، تعداد بیشتری از مردم، هر روزه مبتلا به وسواس میشوند. وسواس - اندیشه قم www.andisheqom.com › توصیه های تربیتی مشاورهای وسواس. مقدمه: وسواس یکی از شایعترین اختلالات رفتاری برای انسان ها است که نه تنها در جامعه ما بلکه در همه جوامع بشری به صورت آشکار و نهان وجود دارد. نمونه های آن در ... روانشناس.net - وسواس روانشناس.net/static-3.html مقالات مرتبط با وسواس. وسواس فکری عملی (OCD) ... درمان شخصیت کمالگرا (شخصیت وسواسی) ... کلمات کلیدی : : درمان وسواس فکری عملی شخصیت وسواسی کمالگرا ... روانشناس.net - روانشناسی وسواس از کنترل تا درمان روانشناس.net/article12.html وسواس یکی از شایع ترین، پیچیده ترین و آزاردهنده ترین اختلالات روانی است که زیرمجموعه ... ریشه بیماری وسواس اضطراب است و به ۲ شکل فکری و عملی بروز می کند. Dr Majd Vasvas-Part 3 دکتر مجد وسواس - YouTube www.youtube.com/watch?v=Oh3qB502kfo 28 ژانویه 2012 – دکتر مجد روانپزشک و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در مورد وسواس صحبت میکند وسواس تعریف و انواع وسواس علائم شایع اختلالات ... راههای درمان وسواس و استرس و عوارض مصرف داروهای‎ - YouTube www.youtube.com/watch?v=wefWsuv1tBM 25 مه 2012 – در بدترین حالت خود، وسواس ماسک آهن اجازه می دهد که ما تنها در یک جهت در یک چیز، یا مات ومبهوت به آن می نگری به استفاده از استعاره، دیگری یک موج ... اختلال وسواسی اجباری www.hamdardi.net › ... › آگاهی ها، مهارتها و روشها › وسواس این مقاله را در مورد وسواس عینا از بانک مقالات کانون دانش براتون انتخاب کرده ام که در ذیل می آورم: باز هم دارد دست هایش را می شوید. این بار پنجم است. مادرش توی آشپزخانه ... رادیو صدای دوست: مشاور خانواده: وسواس www.radiodoost.com/2012/06/blog-post_08.html وسواس وضعیتی است که در آن فرد افکاری ناخواسته دارد و کارهایی را مرتبا تکرار ... کسانی که مبتلا به وسواس هستند با وجود اینکه می دانند که این افکار و کارهایی که ... وسواس | مركز ملی پاسخگویی به سوالات دینی www.pasokhgoo.ir/node/13174 چنندسالی است که به وسواس دچارم اون هم ازنوع نجس و ÷اکی فکر میکردم ازدواج کنم ومحیط زندگیم عوض بشه خوب میشم ولی حالا بدترم شدم به خصوص که یک بچه ی کوچک هم ... وسواس فکری - زندگی کنید اما با مهارت casework.persianblog.ir/post/88/ 19 مه 2012 – وسواس فکری شامل ایده ها، نظرات، انگیزه هایی است که مرتباً به ذهن فرد هجوم می آورد. فردی که مبتلا به این روان رنجوری است، به هیچ عنوان دوست ندارد ... Khodnevis - هفتهخوانی؛ وسواس از نوع احمدینژادی www.khodnevis.org/persian/رسانه‌های-خودمانی/.../18588-هفتخوانی.ht... 6 روز پیش – image. باور کنید در این هفت-هشت سال یک جورایی با خالیبندیهای احمدی نژاد کنار آمدیم و تارگیها وقتی شروع میکند به «بستن» نه مثل آن اوایل آمپر ... Oldpilot.ir | با زنی " وسواس " زندگی كردن ، واقعآ هنر است. www.oldpilot.ir/2007/05/post_64.php با زنی " وسواس " زندگی كردن ، واقعآ هنر است . من اصلآ كاری به این موضوع ندارم كه ، وسواس یك بیماری است . فقط اینو می دونم زندگی كردن با یك همسر "وسواسی " واقعآ هنر ... نقص توجه در اختلال وسواس- بیاختیاری - تحقیقات علوم رفتاری www.rbs.mui.ac.ir/index.php/jrbs/article/view/299 توسط وحید نجاتی -‏ 2012 نقص توجه در اختلال وسواس- بیاختیاری: تعیین واژههای فارسی مرتبط با وسواس و سوگیری توجه به آنها. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 صفحه بعدیجستجوی پیشرفتهشگردهای جست وجونظر بدهیدGoogle.com in English©2012 Google‏صفحهGoogle ‏‫همه چیز درباره Google ‏‏

برچسب ها انواع وسواس ,
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 0
  • کل نظرات : 23
  • افراد آنلاین : 4
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 43
  • آی پی دیروز : 5
  • بازدید امروز : 55
  • باردید دیروز : 6
  • گوگل امروز : 1
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 78
  • بازدید ماه : 371
  • بازدید سال : 6,924
  • بازدید کلی : 165,071
  • کدهای اختصاصی
    کسب درآمد از پاپ آپ